Succesvolle Wintertournee

Alle orkest- en stafleden van het JON kunnen met een tevreden gevoel terugkijken naar het Winterproject.
Na een paar stevige repetitiedagen en een try-out in Akoesticum vonden eind december de eerste concerten plaats. In het Muziekcentrum in Enschede werd het publiek in de foyer getrakteerd op een voorprogramma van de jonge telgen van het Euregio Winterorkest. Daarna speelde het JON An American in Paris van Gershwin, gevolgd door het Derde Pianoconcert van Beethoven (met de talentvolle solist Mischa van Tijn) en Symfonie no. 7 van Prokofjev. Na dit – toch al gevarieerde – programma werd spetterend afgesloten met Rumba uit West Side Story van Bernstein.

De volgende dag werd ditzelfde programma gespeeld in een uitverkochte Geertekerk in Utrecht.

Na een korte break mocht het JON in januari weer verder spelen. Op uitnodiging van Rotary Rhenen-Veenendaal mocht het JON voor de derde keer het Cuneraconcert verzorgen. De opbrengst van dit concert gaat ieder jaar naar een goed doel, dit jaar was dat het Jeugdcultuurfonds in Rhenen en het Jeugdsportfonds in Veenendaal.

Op 7 januari zou het JON het Winterproject zoals ieder jaar afsluiten in de Oosterpoort in Groningen. Door de hevige sneeuwval was het even spannend of het zou worden afgelast, maar gelukkig ging het door.  Het besloten concert voor relaties van ABN AMRO MeesPierson was een groot succes.

Heel veel dank aan alle orkestleden, solist, dirigent en natuurlijk alle bezoekers!