Wintertournee Jeugdorkest Nederland

Wintertourneeconcert,  Geertekerk, Utrecht
di 29 december 2021, 20:00 uur

Wintertournee
Jeugdorkest Nederland (JON) gaat jaarlijks twee keer op tournee. De eerste tournee vindt plaats in in de periode eind december / begin januari en de tweede in de zomer. Ook aankomende winter (2020/2021) staat er een serie concerten in de planning. Afgelopen zomer, op 15 augustus 2020, heeft het JON alweer éénmaal live kunnen optreden op een extra groot podium en in een aangepaste zaal in Theater Orpheus ( Apeldoorn) vanwege de coronamaatrgelen en sindsdien hebben de musici en dirigent de smaak alweer te pakken.

Solist en programma
De solist van de wintertournee van Jeugdorkest Nederland wordt elk jaar gekozen uit de finalisten van het Prinses Christina Concours (PCC). Vanwege de coronamaatregelen zijn de finales van het PCC verschoven naar 23, 24 en 25 september 2020. Op 26 september worden de winnaars bekend gemaakt. Hou deze website en onze social media in de gaten voor nieuws over de solist van de aankomende wintertournee. Nadat de solist bekend is zal ook het programma voor de wintertournee bekend worden gemaakt.  Op het programma staat onder andere een werk dat speciaal wordt uitgekozen voor en door deze solist.

Jeugdorkest Nederland (JON)
In het Jeugdorkest Nederland (JON) spelen ongeveer 75 getalenteerde jongeren (14-21 jaar) afkomstig uit het gehele land. De leden zijn allen enthousiast met muziek bezig en combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Diverse leden van het JON volgen een (voor)opleiding aan een conservatorium. Lees meer over het JON, de dirigent en de musici op de pagina ‘Over ons’.