FAQ’s

Frequently Asked Questions (FAQ’s) over auditie doen bij Jeugdorkest Nederland (JON)


Wanneer weet ik de precieze tijd voor mijn auditie?
Wanneer je bent aangemeld via het aanmeldformulier op de website ontvang je een mail met daarin alle informatie over je auditie. Hierin staat je auditietijd, de locatie van je auditie en wat je tijdens je auditie kunt verwachten.

Welke auditiefragmenten moet ik kennen?
Vanuit het JON geven we geen specifieke auditiefragmenten. Wel wordt er van je verwacht dat je twee verschillende stukken bij je hebt die je goed hebt voorbereid, waarvan één voordrachtstuk en één technisch stuk. Zorg ervoor dat je stukken kiest die je goed beheerst en waar je niveau, kwaliteiten en techniek duidelijk zichtbaar in worden (verstandig is om stukken uit te kiezen in overleg met je docent).

Houd er rekening mee dat de totale auditietijd maximaal 10 minuten is.

Is een pianist aanwezig bij de audities?
Vanuit het JON is er geen pianist aanwezig bij de audities. Mocht je het fijn vinden om begeleid te worden op de piano tijdens je auditie, dan mag je uiteraard wel zelf een pianist meenemen. In zowel de inspeelruimtes als in de auditieruimte is een piano/vleugel beschikbaar.

Wanneer is de bladmuziek beschikbaar voor het winterproject?
In de week voor de doorspeeldag zal de bladmuziek naar alle nieuwe JON-leden worden toegestuurd. De bladmuziek dien je zelf naar de doorspeeldag uitgeprint mee te nemen in een zwart mapje.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een auditie?
Je kunt je voor de audities aanmelden op de website van het JON op de aanmeldpagina. Als je daar naar beneden scrollt vind je daar het aanmeldformulier. Vul je gegevens in en geef je voorkeur door voor een auditiedatum en plaats . De orkestmanager neemt contact met je op zodra de inschrijfdatum is gesloten.

Wat is de uiterste inschrijfdatum?
De deadline om je aan te melden voor de audities is 20 september 2020. Na 20 september wordt het auditieschema gemaakt en krijgen alle aangemelde auditanten de juiste auditietijd doorgestuurd per mail.

Ik wil wel graag auditie doen maar kan niet op de geplande auditiedagen. Wat kan ik doen?
Neem in dit geval altijd even contact op met Annet van Os (orkestmanager van het JON).

Wat moet ik naar de auditie meenemen?
Je moet je eigen instrument meenemen en de bladmuziek van de stukken die je wil laten horen.

Kan ik van tevoren ergens inspelen?
Er zijn inspeelruimtes beschikbaar bij de audities. Je kunt hier voorafgaand aan de auditie even inspelen. Houd er wel rekening mee dat de ruimtes echt alleen bedoeld zijn om even in te spelen. Je kunt ongeveer 10 à 15 minuten voorafgaand aan je auditie inspelen.

Hoe kan ik de inspeelruimtes en de auditieruimte vinden?
Je krijgt in ieder geval voorafgaand aan je auditie de lokalen door die wij gebruiken voor het inspelen en de auditie. Daarnaast zijn er bij de auditielocatie ook pijlen te vinden die je naar de juiste lokalen brengen.

Ik ben te laat voor mijn auditie, wat moet ik doen?
Neem zo snel mogelijk contact op met Annet van Os (orkestmanager JON).

Het gaat mij helaas niet meer lukken om naar de auditie te komen. Kan ik opnieuw een auditie inplannen.
Hiervoor kun je het best contact opnemen met Annet van Os (orkestmanager JON). Je hebt geen garantie dat er opnieuw een auditie gepland kan worden maar we kunnen altijd even naar de mogelijkheden kijken.

Ik heb auditie gedaan en op mijn evaluatieformulier staat ‘reserve’.
Dit betekent dat wanneer een van de JON-leden uitvalt of bepaalde projecten niet kan bijwonen, we jou graag als eerste benaderen om die plek in te vullen. We vragen altijd toestemming of je dit inderdaad wil en of we je gegevens daarvoor morgen bewaren.

Het JON is een orkest voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar. Hoe interpreteer ik dit?
Je mag bij het JON komen spelen als je tussen de 14 en 21 jaar bent. Dat betekent dat je voor de zomertournee in 2020 14 jaar moet zijn. Het seizoen waarin je 21 jaar wordt mag je nog afmaken. Word je dus tijdens de zomertourneein 2020 21 jaar, dan wordt dat je laatste zomertournee.

Krijg ik voor de JON-projecten reiskostenvergoeding?
Tijdens de JON-projecten (repetitieweekenden, wintertournee en zomertournee) verblijf je altijd in een door ons geregelde accommodatie. Het vervoer vanuit die accommodatie naar de repetities en concerten wordt ook altijd door het JON geregeld. Je moet wél op eigen gelegenheid naar de projecten toekomen en ook op de laatste dag van het project weer zelf terug naar huis te gaan. Hiervoor krijg je geen reiskostenvergoeding.

Ook indien het JON gevraagd wordt voor externe projecten (zoals het Kerstmuziekgala of het Kinderprinsengrachtconcert) is er een reiskostenvergoeding beschikbaar. Dit is altijd op basis van 2e klas ov of een kilometervergoeding. Als er een reiskostenvergoeding aanwezig is laten we dit altijd per mail aan de JON-leden weten. De gemaakte reiskosten kunnen middels een declaratieformulier worden gedeclareerd. Stuur altijd het ov-overzicht mee van je gemaakte reis. Het declaratieformulier wordt tijdens het project naar de deelnemers verstuurd per mail.