Geslaagde Zomertournee 2018

De Zomertournee bracht de ongeveer tachtig leden van het JeugdOrkest Nederland dit jaar naar verschillende steden in Duitsland, België en Nederland. Stersoliste Maria Milstein soleerde tijdens Beethovens adembenemende Vioolconcert.
De JONners deden tijdens de tournee de volgende steden aan: Brugge, Antwerpen, Soignies, Deventer, Lengerich, Radio Kootwijk, Soest en Amsterdam.  Naast Beethovens Vioolconcert stonden Ravels Rapsodie Espagnole en Prokofjevs Romeo en Julia op het programma in de meeste zalen. Tijdens het Summerwinds Festival in de Gempthalle en Lengerich (een festival dat in het teken staat van houtblazers) soleerden JONners Ilona Ingels (hobo) en Anna May van der Feen (fluit) in het prachtige Concerto voor Fluit, Hobo en Orkest van Antonio Salieri.

Op 7 augustus speelden de JONners in het kader van de NJO Muziekzomer in het monumentale Voormalig Zendstation in Radio Kootwijk.
Foto: Coen Wouters

Koper in Gorssel
Tijdens de Zomertournee maakten Camiel, Niels en Tjeerd elke dag een vlog. Bekijk wat ze allemaal meemaakten via het YouTube-kanaal van het JON!