Het JON stelt voor: soliste Mayte Levenbach

Tijdens het Winterproject 2018-2019 zal Mayte Levenbach soleren in Prokofjevs weergaloze tweede Vioolconcert. Mayte won de eerste prijs in categorie 2 (15 t/m 19 jaar) van het Prinses Christina Concours. Ook won ze de publieksprijs, toegekend door de aanwezigen in de zaal.  Onderdeel van haar prijzenpakket waren o.a. de JON Prijs (enkele solistische optredens met het JeugdOrkest Nederland) en de AVROTROS Spiegelzaal Prijs (een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam). Prachtige toevoegingen aan de toch al zo succesvolle loopbaan van de jonge violiste.

Mayte Levenbach (2001) begon op vijfjarige leeftijd met de Suzuki vioolmethode. Amper twee jaar later werd ze aangenomen bij de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier kreeg ze eerst les van Ilona Sie Dhian Ho en vervolgens van Theodora Geraets. Op dit moment heeft ze  privéles van Julia Dinerstein.

Mayte heeft met verschillende concoursen meegedaan waar ze diverse (eerste) prijzen heeft gewonnen, zoals het Iordens vioolconcours , Maassluise Muziekweken, Classic Young Masters en het Prinses Christina Concours. Hierdoor heeft ze de mogelijkheid gekregen om tijdens diverse festivals en in verschillende zalen op te treden. Ook kon ze hierdoor masterclasses volgen bij onder andere Liza Ferschtman , Frederieke Saeijs,  Isabelle van Keulen, Emmy Verhey, Lisa Jacobs, Moshe Hammer, Stephan Picard en Michael Kugel.

Ook heeft ze mogen soleren bij verschillende orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest, Het Gelders Orkest, het Maestro Jules Orkest, de Marinierskapel, recentelijk het Symfonie Orkest Cuenca (Ecuador) en in maart 2019 bij het Alveare orkest met Mendelssohns Vioolconcert in e.

Sinds september 2016 is ze lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als standplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld mogen geven, afwisselend als soliste en orkestlid.

Mayte speelt op een viool gebouwd door Johannes Jacobs.


Mayte Levenbach – Foto: Fero Studio