Wintertournee Jeugdorkest Nederland

Wintertourneeconcert, Casual Classics (for kids), Theaters Tilburg, Tilburg
wo 30 december 2021, 21:00 uur 

Wintertournee
Jeugdorkest Nederland (JON) komt tijdens zijn wintertournee langs op Kinderfestival SPRUIT, een vierdaags festival op diverse locaties in de binnenstad van Tilburg met voorstellingen, concerten, films en bijzondere ontmoetingen.  Speciaal voor het festival laten de musici hun meest sprankelende repertoire horen, zodat de jonge klassieke muziekliefhebber zich kan laten meevoeren. De bevlogenheid en passie van de jonge talenten in het orkest en de deskundige en inspirerende leiding van de dirigent staan garant voor een meeslepende avond.

Solist en programma
De solist van de wintertournee van Jeugdorkest Nederland wordt elk jaar gekozen uit de finalisten van het Prinses Christina Concours (PCC). Vanwege de coronamaatregelen zijn de finales van het PCC verschoven naar 23, 24 en 25 september 2020. Op 26 september worden de winnaars bekend gemaakt. Hou deze website en onze social media in de gaten voor nieuws over de solist en het programma voor dit concert. Op het programma staat onder andere een werk dat speciaal wordt uitgekozen voor en door deze solist.

Jeugdorkest Nederland (JON)
In het Jeugdorkest Nederland (JON) spelen ongeveer 75 getalenteerde jongeren (14-21 jaar) afkomstig uit het gehele land. De leden zijn allen enthousiast met muziek bezig en combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Diverse leden van het JON volgen een (voor)opleiding aan een conservatorium. Lees meer over het JON, de dirigent en de musici op de pagina ‘Over ons’.