Zomertournee 2019

De concertlocaties van de JON Zomertournee 2019 zijn bekend! De leden van het Jeugdorkest Nederland zullen een droomreis maken langs  de Jezuïetenkerk van Litoměřice (Tsjechië), het Rudolfinum in Praag, de Grote Kerk in Breda, het Voormalig Zendstation in Radio Kootwijk (onderdeel NJO Muziekzomer Gelderland), en Cabrio Openluchttheater in Soest. Het slotconcert zal traditiegetrouw plaatsvinden in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dit allemaal onder leiding van de gerenommeerde dirigent Jurjen Hempel, die naast vele professionele orkesten al bijna 20 jaar het JON dirigeert.

De 18-jarige violiste Noa Wildschut zal tijdens de Zomertournee soleren in het derde en laatste vioolconcert van Camille Saint-Saëns, een werk dat bekendstaat om de prachtige melodieën. Noa won in haar korte carrière al vele prijzen, zoals de eerste prijs in het Internationale Vioolconcours Louis Spohr 2010 (op haar negende), de eerste prijs tijdens de Iordense Viooldagen 2012 (op haar tiende) en de Concertgebouw Young Talent Award 2013 (op haar elfde). Op Festspiele Mecklenburg-Vorpommern is Noa bekroond met de WEMAG-solistenprijs 2018.

Op het programma staan verder een gloednieuw werk van de Canadees-Nederlandse componist Trevor Grahl (Brennendes Geheimnis – novelle voor orkest, naar Stefan Zweig) en de bijzonder mooie vierde symfonie van Tsjaikovski.

Kijk voor alle data in de JON-concertagenda!


Het Rudolfinum in Praag